sadowniczy

Drzewa owocowe,krzewy owocowe,byliny,liściaste,sadzonki z grundu

sobota, 2 stycznia 2016

rodzaje kiełków

Bazylia zielona nasiona na kiełki 1g

Pyszne kiełki bazylii o doskonałym, lekko anyżowym smaku. Znakomite do sałatek, kanapek jak również jako dodatek do ciepłych dań. Kiełki bazylii poprawiają trawienie, wykazują działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.
Są źródłem beta-karotenu, witamin B5, B6, C, E oraz kwasu foliowego. Zawierają również wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i mangan.

Cykoria nasiona na kiełki 1g

Kiełki cykorii pozwalają uzyskać zdrowe i świeże jedzenie o wysokiej jakości wszystkich niezbędnych składników odżywczych (witaminy, enzymy, minerały), które są łatwo przyswajalne. Wszystko to przy minimalnych nakładach finansowych. Zawierają prowitaminę A, witaminy B1, B2, B12, E, K, minerały, zwłaszcza wapń, magnez, fosfor i żelazo. Kiełki te zawierają wiele pożytecznych enzymów wspomagajacych trawienie i cały układ trawienny. Kiełki są odpowiednie dla dzieci od 1 roku i wspomagają prawidłowy wzrost.

Aby kiełki były najwyższej jakości najlepiej wyhodować je we własnym zakresie. Kiełki to pokarm ożywiony. Muszą być świeżo zebrane prosto z kiełkowego ogródka - kiełkownik, zawierają wtedy najwięcej enzymów, witamin, minerałów. Kiedy włożymy je od razu do lodówki ich siła życia w nich pozostanie, będą one jedynie wolniej dalej rosnąć.


Kiełkownik kiełkowniki naczynie na kiełki

Kiełkownica kiełkowniki naczynie na kiełki25.50 zł cena 
Kod produktu: 23072
Producent: Bio-natura
Sprzedawana przez nas kołkownica wykonana jest z bezbarwnego
polistyrenu (termoplastu).

Posiada ATEST wydany przez: PAŃSTWOWY ZAKŁAD HIGIENY Zakład
Badania Żywności i Przedmiotów Użytku


Elementy naczynia do kiełkowania:
  • pokrywka - gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także podczas wahań temperatury
  • szalki do kiełkowania - trzy duże szalki o średnicy 20 cm; można w nich poddać kiełkowaniu jednocześnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion
  • czerwone syfony odpływowe - zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność
  • wentylatory - w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonych do procesów kiełkowania umieszczono po trzy wentylatory; służą one do odprowadzenia gazów i tlenu
  • zbiornik wody - po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku (idealna woda do podlewania kwiatów)
  • instrukcja obsługi oraz zastosowanie
Zalety kiełków roślinnych:
  • dzięki dużej zawartości białka roślinnego wpływają na odbudowę komórek i tkanek
  • obniżają poziom cholesterolu we krwi
  • utrzymują w zdrowiu serce, nerwy, skórę, krew i mózg
  • chronią organizm przed anemią
  • zapobiegają i leczą przeziębienia
  • dzięki zasobności w potas nie dopuszczają do zwiotczenia mięśni, a nawet je ujędrniają
  • usuwają dolegliwości układu pokarmowego
  • regenerują organizm, zwiększają jego odporność
  • przypisuje się im właściwości odmładzające
  • działają korzystnie na włosy, zatrzymują łysienie, pobudzają produkcję w cebulkach włosowych
  • są doskonałe przy wszelkich kuracjach
  • odchudzają i odmładzają
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: witaminy A, B, C, E i H. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen, a także mikroelementy - lit, chrom. Stanowią znakomity dodatek do kanapek, sałatek oraz zup. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz